God røv & god weekend!

Et “lille” opråb 🙂

God røv og god weekend/

Caroline

[contact-form] [contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /] [contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /] [contact-field label=”Website” type=”url” /] [contact-field label=”Comment” type=”textarea” required=”true” /] [/contact-form]

Er du en mismatcher?

Odds er at hvis du i dit hovedet lige har svaret “Nej, det er jeg i al fald ikke!” så er du sikkert en mismatcher! Men uanset om du er mismatcher eller tænkte “ej tænk hvis jeg er mismatcher” og du så sikkert kan betegne dig selv som matcher; hvis du gerne vil lære lidt om hvorfor nogle mennesker gør som de gør og siger som de siger, så læs videre…

I vores verden findes der matchere og mismatchere, som er en betegnelse for hvordan vi fungerer og reagerer og ikke mindst kommunikerer indbyrdes. Den ene er ikke mere rigtig eller forkert end den anden, vi kommunikerer bare forskelligt. De fleste af os gemmer både en mismatcher og en matcher i os, alt afhængig af situationen.

Matchere: Når du kommunikerer med en matcher, så går de ind og leder i sig selv efter noget der ligner det, du netop har fortalt dem. De prøver altså at gå ind og matche dig og foreslår du en idé for dem eller fortæller en historie, vil de typisk udbryde noget a la:

– Jeg kender også én som har bla bla bla

– Hvordan passer det sammen med bla bla bla?

– Det minder mig om bla bla bla…

En matcher prøver altid at sammenligne det du kommunikerer, med noget de kender til, eller har hørt om i forvejen. Ekstreme matchere kan være så fokuseret på ligheden, at de kan overse åbenlyse ulemper og advarselssignaler.

Måske kender du selv et par matchere, hvis du tænker over det?

Tips til at kommunikere med en matcher:

  1. Brug sammenlignings ord fx. Ligesom, også, det samme som osv.
  2. Brug metaforer, analogier eller historier til at forklare din pointe. Det viser matcheren, hvordan dit budskab matcher noget andet.
Er du matcher, så husk at spørge dig selv en gang i mellem om du nu også er helt enig?

Mismatchere er mennesker som tænker i forskellighed og foretrækker at se tingene anderledes end alle andre. Når du kommunikerer med en mismatcher, tager de altså din information og prøver at finde ud af hvordan den er anderledes i forhold til det de kender i forvejen. Du kender måske udtrykket “Rasmus Modsat”? Når vi bruger denne betegnelse for en anden person er det typisk fordi de gør det stik modsatte at det vi beder dem om. En Rasmus Modsat er en mismatcher og ca 30% af den danske befolkning er mismatchere.

Mismatchere kan hurtigt blive gjort forkerte, eller blive misforstået fordi de oftest gør det modsatte at hvad der forventes af dem. De er også kendt for at slå alle idéer til plukfisk og vil typisk komme med udbrud a la:

– Det kommer ikke til at fungere, fordi…

– Hvad nu hvis…

– Det lyder fint alt sammen, men du har ikke tænkt på…

Du kender dem godt… De mennesker som virker fast besluttet på at ødelægge hver eneste ide du kommer op med og kun fokuserer på alt det som ikke virker.

Betyder det så at du som mismatcher kun kommer til at virke forkert? Overhovedet ikke! Mismatchere er de fødte fejlfindere, og kan være ekstremt effektive så længe du kommunikerer med dem korrekt.

NB! Du kan aldrig vinde en diskussion med en mismatchere. Det nytter ikke at være modspiller overfor en mismatcher, I er nødt til at være på samme hold, hvis du ønsker et positivt udbytte.

Tips til at kommunikere med en mismatcher:

  1. Brug dem som fejlfindere, fx i en brainstorming er det bedst at lade mismatcherne udgå, da de nemt kan stoppe hele den kreative proces. Brug deres force bagefter til at præcisere de områder i din ide, som kunne optimeres.
  2. Foreslå dine idéer negativt, som fx: Jeg tror ikke at det kunne være noget for dig, men kig på det og fortæl mig hvad du synes.
  3. Giv dem valgmuligheder og udfordringer! Mismatchere tager ikke i mod ordrer og skulle du give en mismatcher en ordre, så sørg for at den er det modsatte af det du vil have dem til at opnå.
Til mismatcherne derude – Jeg er ikke sikker på at I nogensinde lærer at slå jeres rasmus modsat fra når den ikke gavner, but you tell me 🙂

Tænk over det hvem du taler med og husk at lytte mellem linjerne.

 /Caroline

 

Kære Jante… Go fuck yourself!

Hvis der er noget jeg ikke kan udstå så er det Janteloven! Det løber mig koldt ned ad ryggen, hver gang den får lov til at komme ind på livet af mig, lige meget om det så er i mit eget hoved eller i en andens, den siger hej.

Janteloven er et dansk begreb (intet at prale af desværre), som udspringer fra romanen “En flygtning krydser sit spor” af Aksel Sandemose og beskriver et universelt mindset kaldet Jante, som vi ifølge Sandemose, alle bidrager til.

Jantelovens 10 bud:

I bogen tilføjes de ti bud et ellevte i Jantes straffelov. Det er formuleret som et spørgsmål og lyder:

11. Du tror måske ikke at jeg ved noget om dig?

Jeg har personligt altid haft et anstrengt forhold til Janteloven og ytrer ofte “Fuck Janteloven”, da jeg ikke mener den hører hjemme nogle steder, overhovedet! Min mor sagde altid, at “hvis jeg ikke troede på mig selv, hvorfor skulle andre så gøre det?”

Janteloven starter altid med dig selv, lige præcis dér hvor du føler du kommer til kort eller lige præcis dér hvor du føler du kommer til kort i forhold til andre. Den bunder oftest i dårligt selvværd og det værste af det hele er at den fører intet godt med sig. 

Du som tror du bliver større mennesker ved at træde på andre, vil aldrig blive lykkelig. Det er min overbevisning, for din ykke afhænger i mine øjne, af hvor godt det går for andre omkring dig og du skal hele tiden bekræftes i at du er gode nok. Det er det jeg kalder for andreværd. Der går sjovt nok ingen flig af de mennesker du forsøger at træde på, men din karma bliver lige en tand mere rådden.

Når du hører et af de 10 bud, eller måske endda det 11. bud så prøv lige at spørge dig selv engang om du ikke er et bedre menneske end det og hvad Jante egentlig prøver at lære dig om dig selv?

Mine 10 bud:

1. Du skal vide du er noget og meget mere end du tror!

2. Du skal vide du er enestående, helt speciel og at ingen er præcis som dig!

3. Du skal vide at du har evnen til at lære alt.

4. Du skal vide du har meget at være stolt af.

5. Du skal vide du ved meget, ingen andre ved.

6. Du skal vide at du er enestående og noget andet end alle andre.

7. Du skal tro på du kan du til det du brænder for.

8. Lad dine grin være en gave og ikke på bekostning af andre.

9. Vid at vi er mange som elsker dig

10. Vid du er en gave i verden og vi alle kan lære fra dig på den ene eller anden måde.

Der er nok til alle her i verden, men det kræver at du tør kæmpe for det. Intet bliver serveret på et sølvfad og du står selv til ansvar for hvem du vil være her i verden.  Det du giver ud i verden, kommer altid tilbage igen, so make sure its good!

 

Karma’s at bitch, but only if you are!

Caroline

 

 

 

Loving the discomfortzone

GOOOOSH, det kribler i min mave og jeg har sygt mange nerver på! Jeg pacer rundt og gør alting i dobbelt tempo! Jeg tænker, tænker, tænker og husker mig selv på at trække vejret DYBT ned i maven.

Det her er lyden af Caroline på vej ud af sin komfortzone, et sted som jeg ønsker at være ofte, men som ikke altid føles lige naturligt når jeg er der. 

Jeg lovede mig selv i starten af året, af hver gang der var noget jeg havde lyst til, som jeg ikke var sikker på at jeg kunne eller turde, så SKULLE jeg gøre det alligevel. Well I have and I am! Det er ikke alt sammen gået som smurt i olie, men hver gang har jeg gjort mit bedste og jeg bliver ved med at tage ved lære. Mit drive er benzinen og jeg er solidt plantet ved roret!

Det er essentielt at komme ud af vores komfortzone og skønt det kan lyde paradoksalt, finder jeg en vis tryghed i at komme derud så ofte som muligt, for når jeg er dér, overvinder jeg min egen opfattelse om mine begrænsninger og så udvikler jeg mig og vokser som menneske, hvilket er et af mine primære behov. Jeg frygter at gå i stå, og er ikke bleg for at indrømme det.

Jeg har en tro på mig selv der siger spar 2 og en selvtillid som matcher den, men den er der kun fordi jeg er pissegod til at træde ud af min komfortzone og vise mig selv tillid. Hvis der er noget jeg ikke kan, så kan jeg sikkert lære det og sikkert også rimeligt hurtigt. Dette siger jeg ikke for at være arrogant, men det giver mig nul og niks at tro på noget som helst andet! Livet leves bedst når det kribler og krabler i maven. Jeg tror ligeledes på at så længe du fokuserer på de ting her i livet som du brænder for og gør en glad, så skal du nok klare dig.

“Youll never see the beauty of a butterfly before it leaves the cocoon” – Caroline Bircow

/Caroline 

 

Jeg har truffet en beslutning!

Jeg har truffet en beslutning! – En beslutning som lige nu føles hård, men som jeg ved jeg bliver glad for anytime soon! Actually I kinda already am….! 🙂

Jeg har længe været rigtig god til at “være” ovre i andre mennesker og give dem en helvedes masse energi, hvilket i mine øjne er en kvalitet og det vil jeg fortsætte med ufortrødent! Til gengæld har jeg ikke taget ansvar for min egen energi, hvilket resulterer i at jeg nogle gange, kan sidde fuldstændig udtømt, efter at have været i selskab med et menneske, som jeg lod sluge al energien. Bemærk venligst her at den eneste jeg bebrejder er mig selv, for ikke at have taget ansvar for min egen energi og ikke modparten!

Jeg har ladet disse mennesker, hvis glas altid var halvt tomt, tømme mit glas og gøre det for meget, nærmest i sådan en grad at det nogle gange, har føltes som om at det var min opgave at gøre dem lykkelige, men det er slut nu!

Jeg har besluttet mig for at jeg kun vil have mennesker, som giver mig god energi, inspirerer mig og bringer det bedste frem i mig, inde på livet.
Dermed ikke sagt at der ikke er plads til at være trist og ked af det, tværtimod. Der skal blot være en balance, en gensidig kærlighed og et harmonisk forhold. Jeg får det bare så meget bedre, når jeg ikke er den eneste, der render rundt med et stort smil på konstant og skal løfte energien i lokalet. Plus jeg nyder folk, der får mig til at grine! Det får mig til at slappe af! Du har godt bemærket at du ikke kan være anspændt og fraværende når du griner ikke? Det er den bedste måde at være til stede i verden på!

Livsglæde og vindermentaliteten er i højsædet hos mig og skønt vi alle kan falde i offerrollen anyday, så vil jeg sørge for at de mennesker, som jeg viser min offerrolle til, beder den om at lette rumpetten og komme i omdrejninger, i stedet for at sætte sig ned ved siden af den og ae den på hovedet eller begynde at holde snakkeklub med den om deres problemer og begrænsninger. Jeg vil have mennesker i mit liv, som ser mulighederne, potentialet og kærligheden i mig.

Det har været en svær beslutning, fordi jeg nyder at hjælpe andre,og fordi den betyder et farvel til nogle mennesker, som jeg holder af, men jeg har bare indset at jeg kan ikke længere kan gå ud i verden og være alt det jeg vil være, hvis jeg er udtømt og energiforladt.

Of course life’s a bitch! If it was a slut, it would be easy!”

Energy flows where focus goes, så nu sætter jeg kursen korrekt sammen med mennesker, som også naturligt tænker “Intet er så slemt at det ikke er godt for noget”.

Det føles SÅ skønt at vide at der er nye tider på vej! Er du gal jeg kan nærmest mærke hele min krop laver HIGH 5! 🙂

Til din og min offerrolle har jeg kun én ting at sige:

“Get you head out of your ass og kom i gang med at være den gave i verden, som du virkelig er. Ingen gider være sammen med en der altid skal være et offer i verden.”

Til din og min vindermentalitetmentalitet:

“Skål for at tage ansvar for din egen lykke og jeg ved at du får en forrygende tid på denne jord!”


God røv og god weekend!
/Caroline
 

På scenen til ZINDAY

I går var jeg på scenen med Booty Bouncers (vores überseje crew) og undervise 700 svedige lækre zumbainstruktører.

Har fået så meget positiv respons på facebook, så er helt glad i låget og meget taknemmelig!

Jeg vil helt vildt gerne rundt omkring i de forskellige studier i DK og afholde min masterclass, så hvis du selv zumbaer og gerne vil have mig ud så skriv til mig på mail@carolinebircow.dk

Her kan du se hvordan det så ud til ZINDAY i går 🙂

Mixet kan findes her: http://www.sendspace.com/file/ff0e8r

Enjoy your life, its the only thing you got 🙂

Caroline

Jeg tager på turné!

Woop woop!

Så fik jeg nosset mig sammen! Har længe tænkt på at jeg skulle se at komme rundt i DKs studier og centre og zumbae med en masse skønne mennesker, og nu blev flyeren endeligt færdig! Der sker SÅ meget på zumbafronten pt, det er skønt!

På søndag er der ZIN day (Zumba Instructor Network) for alle zumbainstruktører i DK og i den anledning har jeg stiftet et zumbacrew sammen med de andre. Der er nemlig sådan at vi har fået muligheden for at undervise de 1000 deltagere, der vil være i DGI huset i Vejle på søndag. Vi tænkte vi kunne lige så godt eje det, vi gør bedst, så navnet faldt på Booty Bouncers og vi strækker os allerede fra københavn til et nyt medlem i Aalborg. Jeg glæder mig super meget til at blive inspireret af de andre undervisere og crews.

Zumba is all about sharing the joy of life og det er dét jeg elsker!

Lille video nedenfor, så du kan se what the fuss is all bout 🙂

Zumbalove, (I know its corny, but you gotta love it!)

Caroline

 

Livet med farmand…

Hele mit liv har Linie 3 været en del af min families historie, tilværelse mm. Jeg blev født på en forestillingsaften, (undskylder overfor alle dem som måtte tage til takke med en aflyst forestilling) og når jeg tænker tilbage på hvad min far har lavet alle de år jeg har levet, så får jeg et billede op af ham i orange spraglede bukser med chanserende lilla seler.

Min søster og jeg blev altid sluppet løs i Tivoli med et turpas om håndleddet, når far havde forestilling. Needless to say, vi havde det mere end sjovt! Vi var på fornavn med flere af konduktørerne ved forlystelserne og ja, det har jo nærmest været vores sekundære legeplads.

Og ikke at glemme kære Josephine, Thomas’ datter, som jeg også var tæt med dengang. Kan huske vi engang lod som om vi havde drukket os stive i alle øllerne efter Thomas og min far kom hjem. Tror vi har været en 10-12 år eller deromkring, så modtagelsen var en blandet fornøjelse fra vores fædres side. Sender hende stadig tanker ofte. Thomas lærte mig at spille backgammon og jeg glemmer aldrig da Preben, troppede forsinket op til en middag klædt ud som Onkel Anders fra Far til Fire. I har alle set resultatet af det 🙂

Der var også en bagside af medaljen, f.eks når turnéen gik i gang, eller når min far ikke kunne være der på min fødselsdag. Jeg har lært gennem årene at han et par måneder op til premieren, mentalt begyndte at gå under jorden og 3 uger op til premieren skulle vi være heldige, hvis han gav nogen form fra lyd fra sig eller var til at komme i kontakt med. Så i år gik vi ud fra at det ville gå sådan igen…

But something has changed…

I år er han FULDSTÆNDIG til stede, og han hviler i sig selv i en sådan grad, at vi alle sammen står en smule måbende tilbage og stiller et lille ? til om han nu er helt med på, hvad der sker 🙂 Jeg har talt rigtig meget med ham, han hentede mig i lufthavnen i mandags og vi fik en frokost inden han skulle til prøver.

Det er derfor endnu mere denne gang, med jordens største smil på læben og en enkelt (eller mange) glædeståre i øjet at jeg vil tage til gallapremieren i aften.

Niels Wenkens, du er elsket og savnet og jeg ved “drengene” vil gøre dig stolt!

Jeg glæder mig lige så meget som det lille barn jeg engang var, gjorde da hun for første gang indtog Glassalen og så sin far stå på scenen.

Knæk og bræk alle 3. Jeg går ud fra med 7 stående bifald til jeres første forpremiere, kan det ikke gå helt galt!

Jeg elsker dig farmand!

<3 Din troldetøs!